تاریخ انتشار: شنبه 1403/04/16 - 07:43
کد خبر: 509767

نگاهی بر فرجام انتخابات و مشارکت مردم؛

حماسه انتخابات/ حضور باشکوه ملت ضامن سربلندی ایران اسلامی شد

حماسه انتخابات/ حضور باشکوه ملت ضامن سربلندی ایران اسلامی شد

حالا دیگر انتخابات به پایان رسیده و مردم نقش خود را در صحنه‌گردانی آبرومندانه آن ایفا کردند، حالا نوبت برنامه‌ریزی‌های جدید و تداوم برنامه‌های موفق قبلی برای توسعه ایران است.همه مردم فارغ از تعلقات حزبی و جناحی به منتخب اکثریت مردم احترام می‌گذارند تا در عمل ثابت کنند که بعد از۴۵سال همچنان به آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب که فرمود «میزان رأی ملت است» وفادار هستند و حمایت ازجمهور راوظیفه خود در روزها وماه‌های پساانتخابات می‌دانند.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پس از یک ماه و اندی از آغاز جنب وجوش‌های انتخاباتی، بالاخره روز موعود سر رسید و ملت سرافراز ایران با حضور در پای صندوق‌های رأی کار نیمه‌تمام ۸تیرماه را به پایان رسانده و همچون ۴۵سال گذشته سهم خود در تعیین مقدرات کشور را ایفا کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیداری که با تولیت جدید، مدیران و جمعی از اساتید مدرسه عالی شهید مطهری داشتند، میزان مشارکت در مرحله اول انتخابات را کمتر از حد توقع و خلاف پیش‌بینی‌ها خواندند و گفته بودند؛ این مسئله عللی دارد که اهل سیاست و جامعه‌شناسان آنها را بررسی می‌کنند.

ایشان تصور برخی‌ها را مبنی بر اینکه هر کسی در مرحله اول رأی نداده مخالف نظام است، صددرصد اشتباه خواندند و گفتند: ممکن است عده‌ای، از برخی مسئولان و یا حتی نظام اسلامی خوششان نیاید همان‌گونه که آزادانه این حرف‌ها را می‌زنند، اما این ذهنیت که هر کسی رأی نداده متصل به این افراد و این طرز فکر است، کاملاً غلط و اشتباه است.
رهبر انقلاب بارها بر بهترین انتخاب تأکید کرده‌اند که نکته بسیار مهمی است.

هرچند در پایان انتخابات این رأی مردم است که تعیین کننده است و هر یک از دو نامزد برگزیده شوند رئیس جمهور ایران اسلامی و همه مردم ایران است. اگر مردم در انتخاب خود ار بین نامزدها بهترین را برگزیده باشند قطعاً ثمرات مثبت آن را خواهند دید و اگر چنین نشود قطعاً زیان وارد خواهد شد.

اما آنچه که از صحنه انتخابات دیده شد مشارکت بیشتر از مرحله نخست بود و یکی از دلایل آن را می‌تواند دو مناظره‌ای دانست که میان دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. مناظره‌های دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته تنور انتخابات را داغ‌تر کرد و باعث شد تا مردم و بخشی از آنهایی که مردد بودند پای کار بیایند و رأی بدهند.

دو جناح سیاسی کشور اصولگرایان و اصلاح طلبان از همه ظرفیت‌های خود بهره بردند و از همه شخصیت‌هایی که احساس می‌کردند بین مردم محبوبیت و مقبولیت دارند استفاده کردند تا هواداران خود را پای صندوق‌های رأی بیاورند.

اما با توجه به تعداد نامزدهای جریان سیاسی اصولگرا و تقسیم آراء به آنها پیش‌بینی‌ می شود که رأی نامزدهای اصولگرایی که از انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کردند به سبد سعید جلیلی ریخته شود و البته بیش از 3 میلیون رأی محمد باقر قالیباف که در مرحله نخست نفر سوم شد و بیش از 13 درصد آراء را به دست آورده بود به سبد رأی سعید جلیلی ریخته شود.

البته اصلاح طلبان در چند روز گذشته بر روی آراء خاکستری و مرددین کار کردند و امید دارند که رأی آنها را در سبد مسعود پزشکیان ببینند. البته همه آن 60 درصدی که در انتخابات مرحله نخست شرکت نکردند اصلاح طلب نیستند اما بخشی از آنها به میدان آمدند و در انتخابات ریاست جمهوری مرحله دوم شرکت کردند.

دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته در۵۹هزار شعبه درسراسرکشوربرگزار شد و مردم شهرها و روستاهای کشور در قالب اقوام و مذاهب مختلف به شعب اخذرأی مراجعه کردند تا باردیگر جلوه‌ای از وحدت ایرانی برای پایبندی به آرمان‌های ملی را به نمایش بگذارند.

طبق روال مرسوم در همه انتخابات برگزارشده، حضرت آیت‌ا...خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی همزمان با آغاز مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأس ساعت ۸ صبح رأی خود را در صندوق ۱۱۰ انداخته و با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر افزایش شوق و علاقه مردم در این مرحله از انتخابات ریاست‌جمهوری فرمودند: اگر این‌گونه باشد، خرسندکننده است و امیدواریم خداوند متعال ملت را موفق و کشور را آباد کند.
   
سد مردم در برابر پروژه تحریم انتخابات

انتخاب نهمین رئیس‌جمهور ایران اسلامی که با اندوه بی‌پایان ملت درپی شهادت سیدالشهدای خدمت و همراهانش آغاز شده بود، روز گذشته با افزایش مشارکت مردم تبدیل به رویدادی شیرین در تقویم انقلاب اسلامی شد تا ملت ایران در چهاردهمین دوره انتخابات، مصداقی روشن از این تعبیر که «غم بزرگ را به کار بزرگی تبدیل کنیم» شوندواین سرمایه اجتماعی که زمینه‌ساز اقتدار و سربلندی ایران در عرصه‌های مختلف است را حفظ و تقویت کنند. در این دوره از رقابت‌ها حتی برخی از شکست‌خوردگان سیاسی که در انتخابات  مجلس شورای اسلامی همصدا با معاندان، خواستار تحریم انتخابات بودند نیز متوجه خطای راهبردی خود شده و از مردم برای حضور در انتخابات دعوت کردند.

سیاه‌نمایی و یاس‌آفرینی در آستانه هر انتخاباتی از برنامه‌های رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور و پیاده‌نظام داخلی آنها بوده، به نحوی که از هفته‌ها و حتی ماه‌ها قبل به‌صورت هدفمند با انتشار محتواهای هدفدار سعی بر این داشتند که افکار عمومی را به این سمت‌وسو، سوق دهند که صندوق رأی، امری تشریفاتی بوده و تعیین‌کننده نیست تا به‌این‌ترتیب انتخابات با کمترین میزان مشارکت برگزار و خوراک خبری آنها برای نشر اخبار دروغ و مغشوش فراهم شود بلکه با این اقدام، براندازان بتوانند رویای متوهمانه خود در رویگردانی مردم از نظام اسلامی را محقق کنند.

البته حماسه مردم در انتخابات نه‌فقط توطئه آنها را بر هم زده، بلکه باعث شده تا مردم متوجه عناد آنها با ملت ایران شوند؛ چراکه این گرگ‌هایی  که در لباس میش ظاهر می‌شوند در بزنگاه‌های مهم که ملت ایران از تحریم رنج می‌برد، در کنار دولت‌های غربی و تحریم‌کنندگان هستند.

طبق گزارش‌های موجود در این دوره از انتخابات که به مرحله دوم کشید نیز هشتگ‌هایی مثل رأی بی‌رأی ترند شد و بدخواهان مردم ایران با استفاده ابزاری از مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در تلاش بودند تا رای‌دهندگان را از حضور در شعب اخذ رأی دلسرد کنند اما نقاط آسیب‌پذیر کشور با حضور قاطع خود در انتخابات نشان دادند که بازیچه اپوزیسیون و ضدانقلاب نمی‌شود و این جشن سیاسی را تحت‌الشعاع تبلیغات رسانه‌های آن‌ور آبی نمی‌کند؛ البته این حضور دلگرم‌کننده، نافی وجود برخی از مشکلات و کم‌کاری‌ها نیست و باید مورد توجه مسئولان امر به‌ویژه منتخب ملت قرار گیرد تا با مدیریت منابع و شناخت ظرفیت‌های کلان موجود در کشور، راهکارهایی را برای خروج از مشکلات موجود و بحران‌های پیش‌رو اتخاذ کند.

۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ یکی دیگر از روزهای زرین تقویم کشورمان است که شاهد حضور پرشور و شعور مردم در پای صندوق‌های رأی بودیم که به تبلیغات ضدایرانی مُهر باطل زد و سند دیگری از رسوایی دشمنان در مقابل عزم ملت را عیان کرد؛ دشمنانی که با ابزارها و شگردهای گوناگون سعی در مشروعیت‌زدایی و ناکارآمدی نظام دارندوازهرفرصتی برای القای شکاف میان مردم و مسئولان استفاده می‌کنند تا بذر ناامیدی و یاس را در میان مردم ما بپاشند اما بومرنگ این اقدامات بدخواهانه نصیب خودشان شده ونتیجه‌اش درپرونده سیاه‌شان ثبت وضبط می‌شود.
   
بازگشت به صندوق رأی برای ایجاد تغییر و تحول

رای دادن، حقی است که قانون برای همه افراد واجد شرایط قائل است تا با استفاده از آن بتوانند اراده خود در اداره کشور را محقق کنند. مطابق آمارهای موجود از انتخابات مختلف، مشارکت مردم برای انتخاب رئیس قوه مجریه به ۷۲درصد رسیده است ومردم سهم بسزایی دراین خصوص داشته‌اند وهرگز دراین زمینه منفعل نبوده‌اندوبا بهره‌مندی از حق رای، خواسته‌های خود را به گوش مسئولان امررسانده‌اند.کشورمادرمنطقه‌ای قراردارد که اکثرسیاستمداران فارغ ازتوجه به مطالبات ملت منتصب می‌شوندازهمین‌رو برخورداری از حق رأی نوعی تاکید بر مردم‌سالاری دینی است که امام راحل، بنیانگذار آن بودند ورهبر معظم انقلاب به‌عنوان خلف صالح ایشان رهرو همین سیره بوده و خواستار حضورحداکثری مردم درانتخابات هستند.

تجربیات موجود مبین این مسأله مهم است که تغییرات مورد نظر مردم درسپهر سیاسی کشورباید به‌صورت تدریجی انجام شودتا ماندگارباشد ازهمین‌رو مشارکت سیاسی درانتخابات بهترین راه برای اجرای تحولات بنیادین است؛ مشارکت سیاسی مردم در انتخابات مختلف حکایت از این واقعیت دارد که مردم جامعه در برخی مسائل دغدغه‌مند و خواستار طرح وبرنامه نوهستند؛ پس برای اصلاح امور از یک فرصت حقوقی وقانونی مغتنم باعنوان حق رأی استفاده می‌کنند تابه شرایط ایده‌آل مد‌نظر اکثریت جامعه دست پیداکنند.

تجربه سال‌های مختلف نشان می‌دهد هرجا ملت به‌طور جدی در پای صندوق‌های رأی حضور پیدا کرده‌اند، توانسته‌اند تا حد زیادی نتیجه را مطابق آنچه که مطلوب‌شان بوده رقم بزنند. به‌همین‌دلیل مشارکت در انتخابات، عاقلانه‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و عملی‌ترین راه ایجاد تغییرات مطلوب است.

بازتاب های رسانه‌‌ای

به گزارش ایرنا، شبکه المیادین در گزارشی با اشاره به شهادت آیت ا... سید ابراهیم رئیسی، نوشت که ملت ایران رای می دهند تا نتیجه رقابت انتخاباتی میان سعید جلیلی و مسعود پزشکیان مشخص شود. این شبکه اعلام کرد که تا به این لحظه مشارکت در دور دوم انتخابات ایران پرشورتر از دور اول بوده است.

خبرنگار مستقر المیادین در تهران نیز در این باره گزارش داد که حضور مردم در پای صندوق های رای هر لحظه بیشتر می شود و این حضور نشان می دهد که در پایان رای گیری درصد قابل توجه بیشتری نسبت به دور نخست در انتخابات شرکت کرده اند.

المیادین همچنین با پرداختن به سخنان مقام معظم رهبری، نوشت: همزمان با آغاز رای گیری رهبر انقلاب اسلامی نیز سخنرانی کردند. این شبکه اعلام کرد: رهبر انقلاب اسلامی ایران با تأکید بر اینکه ملت ایران باید اراده لازم برای پایان دادن به این رقابت و انتخاب رئیس جمهور را داشته باشند، گفت که مردم انگیزه بیشتری نسبت به قبل برای حضور در انتخابات دارند.

شبکه الجزیره قطر نیز با بازتاب حضور مردم ایران در پای صندوق های رای، گزارش داد روز جمعه، ملت ایران برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق های رای رفتند. الجزیره اعلام کرد: رای گیری ساعت ۸ صبح به وقت محلی آغاز شد و با توجه به حضور پرشور مردم احتمال اینکه زمان رای گیری تا نیمه شب تمدید شود، وجود دارد.

صفحه عربی خبرگزاری آناتولی نیز در این باره اعلام کرد که همزمان با آغاز مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، رهبر ایران رأی خود را در صندوق انداخت. در گزارش آناتولی در این باره آمده است: آیت ا... خامنه ای رهبر ایران صبح روز جمعه پس از انداختن رای خود در صندوق، روز انتخابات را یک روز خوب و روز فعال شدن مردم برای یک امر مهم سیاسی دانست.

آناتولی به نقل از رهبر انقلاب نوشت: ان شاءا... مردم عزیزمان با همت بیشتر در مرحله دوم و حضور در پای صندوق های رأی و انتخاب بهترین گزینه، کار را در این مرحله تمام می کنند تا فردا شنبه رئیس جمهورمان را داشته باشیم«. طبق گزارش این خبرگزاری، امام خامنه ای با اشاره به برخی گزارش ها مبنی بر افزایش شوق و علاقه مردم در این مرحله از انتخابات ریاست جمهوری، گفت: اگر این گونه باشد، خرسند کننده است و امیدواریم خداوند متعال، ملت را موفق و کشور را آباد کند و همه کسانی را که در این مسیر زحمت می کشند مشمول لطف و رحمت خود قرار دهد.

خبرگزاری رسمی سوریه سانا نیز در گزارشی به بازتاب دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت و در این باره اعلام کرد: از اولین دقایق صبح جمعه، مردم ایران برای رای دادن در دور دوم و سرنوشت ساز انتخابات ریاست جمهوری به شعب اخذ رای مراجعه می کنند. طبق ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری، کلیه افراد دارای تابعیت ایرانی که حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند، می توانند با ارائه کارت ملی یا شناسنامه در این انتخابات شرکت کنند.

 انتخابات یکی از مهم‌ترین عناصر دموکراسی

انتخابات یکی از مهم‌ترین عناصر دموکراسی و حاکمیت مردمی است. امکان می‌دهد که مردم نظرشان را در مورد مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بیان و نمایندگان خود را برای اداره کشور انتخاب کنند. انتخابات همچنین موجب می‌شود که حاکمان پاسخگوی عملکرد خود باشند و با نظارت مردمی مواجه شوند. مشارکت در انتخابات یکی از حقوق و وظایف شهروندی و نشان‌دهنده احترام به خواست مردم، تعهد به نظام جمهوری اسلامی، پیروی از ولایت‌فقیه و تقویت انسجام ملی است و باعث می‌شود که مردم در تصمیم‌گیری‌های مهم کشور دخیل باشند و حس مسئولیت و تعلق به جامعه را تقویت کنند.

رهبر معظم انقلاب بارها بر این نکته مهم تاکید داشته‌اند که کشور ما مبتنی بر آرای مردم است؛ بنابراین رأی‌دادن علاوه بر احقاق یکی از حقوق شهروندی به پیشرفت و توسعه کشور منجر می‌شود که رابطه مستقیمی با افزایش کیفیت زندگی مردم و کارآمدی نظام دارد.

مردمی‌سازی مقدرات کشور و جلب مشارکت مردم در انتخابات از سوگیری‌ در تصمیم‌گیری‌ها می‌کاهد و به چرخش نخبگان کمک می‌کند تا حدی که عزم مردم بر ناکارآمدی‌ها غلبه کرده و سیاستمداران زبده عهده‌دار امور می‌شوند و همین امر بهترین سنگ‌بنا برای تقویت امنیت کشور و اداره بهتر امورات است. برخورداری و استفاده از حق رأی به قدری سودمند است که سران اصلاحات که خالق ایده تحریم انتخابات بودند نیز با شیوه‌های روزنه‌گشایانه وارد این عرصه شدند، چراکه اتکا به مردم‌سالاری دینی تنها راه رفع مشکلات و خروج از بحران‌های مختلف است.

آنها که روزی با دروغ تقلب در انتخابات بر طبل آشوب‌ها کوبیدند و بعدها در خلوت و جلوت منکر تقلب شدند حالا پس از گذشت بیش از یک دهه دوباره به صندوق رأی بازگشته‌اند، زیرا به این فهم و درک رسیده‌اند که نمی‌توان مدعی اصلاح بود و علیه انتخابات مردمی کمپینی ساخت.

حالا دیگر انتخابات به پایان رسیده و مردم نقش خود را در صحنه‌گردانی آبرومندانه آن ایفا کردند، حالا نوبت برنامه‌ریزی‌های جدید و تداوم برنامه‌های موفق قبلی برای توسعه ایران است.همه مردم فارغ از تعلقات حزبی و جناحی به منتخب اکثریت مردم احترام می‌گذارند تا در عمل ثابت کنند که بعد از۴۵سال همچنان به آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب که فرمود «میزان رأی ملت است» وفادار هستند و حمایت ازجمهور راوظیفه خود در روزها وماه‌های پساانتخابات می‌دانند. حمایت قاطع از ارکان نظام، پذیرش دولت منتخب مردم و راهبرد اتحاد، مهم‌ترین وظیفه در چهار سال آتی است تا کابینه جدید فارغ از حواشی به وظیفه اصلی خود که خدمت به مردم است بپردازد.
 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جزئیات وام جدید نهضت ملی مسکن
آخرین نه مدیران پرسپولیس به دروازه‌بان پرحاشیه
زمان برگزاری سی و ششمین حراج شمش طلا مشخص شد
سقوط آزاد بیت‌کوین
قرارداد دو بازیکن خارجی استقلال امضا شد
عادل فردوسی‌پور خبر از بازگشت داد
صعود بورس در ساعات اولیه بازار
پیام سخنگوی ستاد جلیلی پس از پیروزی پزشکیان + عکس
اعلام زمان برگزاری اولین جلسه هیات مدیره استقلال
اولین توییت پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات + عکس
رئیس مجلس پاکستان به پزشکیان تبریک گفت
تاثیر مکمل‌های غذایی در پیشگیری از تب دنگی
احضار الناز شاکردوست به دادسرا
اولین واکنش پزشکیان پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهوری +فیلم
خبر مهم فرزین درباره ارز اربعین ۱۴۰۳ + نحوه دریافت
اینفوگرافیک/ میزان مشارکت مردم در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری ایران
اتفاق عجیب؛ قرارداد خرید جدید استقلال فسخ شد
آذری جهرمی پس از پیروزی پزشکیان در انتخابات چه نوشت؟ + عکس
یحیی به دنبال شکار مهم از استقلال
بازیکنان پرسپولیس این ۲ بازیکن را نمی خواهند
جشن فارغ‌التحصیلی در جوار حرم امام رضا(ع)
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top